Over Chisel64

Werken met plezier

Over Chisel64

Al heel wat jaren is Edwin bezig met het maken van houten meubels en houten voorwerpen zoals speelgoed. Aanvankelijk vooral voor vrienden en familie, en later professioneel. Dit roept vaak bewondering op. Als men dan netjes afgewerkte houten voorwerpen ziet, zijn mensen vaak aangenaam verrast. De stap om via Chisel64 houten voorwerpen op maat te maken, is voor Edwin daarom een logische stap geweest. Zo is Edwin dus houtbewerker geworden.
Edwin aan het werk
Edwin restaureert hier een oude ploegschaaf.

Behulpzaam

Tegenwoordig is iedereen druk. Mensen komen vaak niet toe aan de klussen in huis, terwijl je daar juist je rust en comfort zou moeten vinden. Hij werkt nu al met veel tevreden klanten samen. Het is fijn om mensen te helpen met een passend meubel, unieke fotolijst of de restauratie van een houten erfstuk.

De kracht van Chisel64 is de kwaliteit voor een vriendelijke prijs. Edwin staat er ook om bekend hoe nauwkeurig hij werkt, zoals blijkt uit het werken met oog voor detail en vooral met aandacht voor een nette afwerking van zijn werkstukken.

Blijven leren en ontwikkelen

Daarvoor leert hij steeds bij. Een historisch balkon renoveren was een opdracht die Edwin met veel plezier uitvoerde. Hiertoe was grondig nazoekwerk nodig over historische bouwmaterialen en historische houtverbindingen. De timmermannen van vroeger leverden prachtig werk van hout, daarom is het logisch dat het herstel nu ook gebeurt met respect en nauwkeurigheid.

 

kijkje in oude werkplaats
Edwin neemt een kijkje in de oude werkplaats, Highland Folk Museum (Newtonmore, GB).